Førstehjælpskursus 2017

Førstehjælpskursus

I samarbejde med DGI afholdt Gladsaxe Taekwondo Klub 28. oktober førstehjælpskursus for alle interesserede medlemmer og forældre. Det er vigtigt for klubben, at medlemmerne er i gode hænder, hvis uheldet er ude, og derfor har bestyrelsen besluttet at tilbyde dette kursus gratis for alle med tilknytning til klubben én gang årligt.

Ved kurset gennemgik underviserne først og fremmest hjerte-lunge redning. Der blev trænet i at ringe 112 og give de rigtige informationer, at give hjertemassage og kunstigt åndedræt, de nærmeste hjertestartere blev lokaliseret og brugen af dem øvet. I den forbindelse kan anbefales de to hjertestarter apps fra Tryg-fonden – Hjertestarter og Hjerteløber. Her ser man nemt hvor nærmeste hjertestarter hænger, hvis uheldet skulle være ude. Vores nærmeste hænger oppe ved Lidl.

Derudover blev der arbejdet med førstehjælp af typiske idrætsskader som forstuvninger, hjernerystelser, knæ og fingre, der går ad led og mange andre ting. Eleverne lærte også hvordan man opdager, at en person har fået et slagtilfælde og hvordan man reagerer på det.

På kurset kom underviserne også ind på hvordan man håndterer sportsudøvere med kroniske lidelser som f.eks. astma, diabetes eller epilepsi. Her er det først og fremmest vigtigt, at udøverne selv eller deres forældre sikrer sig, at trænerne er klædt på til at håndtere et evt. ildebefindende. At de f.eks. ved hvor akut-medicin opbevares. Hermed en opfordring til alle i klubben med kroniske sygdomme: Husk at informere jeres træner om det!

Når man ringer 112 er det vigtigt, at man kan fortælle hvor man befinder sig. Mange af klubbens medlemmer viste sig faktisk at være lidt usikre på klubbens adresse. Så det er en god ide at terpe: Skolesvinget 10, 2860 Søborg.

Bestyrelsen håber, at mange flere prioriterer deltagelse i førstehjælpskurset til næste år. Det er vigtigt, at vi alle kan passe på hinanden.